terenuri de cafea: scruburi de piele, coloranți, curățători și mai multe

terenuri de cafea: scruburi de piele, coloranți, curățători și mai multe

oamenii pot folosi terenuri de cafea pentru multe lucruri diferite, de la îngrășăminte de grădină și scruburi de piele până la produse de curățare și repelenți de purici.

terenurile de cafea sunt lăsate după ce o persoană preia cafea. De obicei, sunt considerate un produs rezidual, dar pot fi utile.

O persoană poate primi terenuri de cafea de la prepararea cafelei acasă sau de la cafenele care le dau departe.

Aflați mai multe despre numeroasele utilizări pentru terenuri de cafea din acest articol.

Utilizări pentru terenuri de cafea

Cafeaua este o băutură preparată din boabele de cafea prăjite. Boabele de cafea cresc în aproximativ 80 de țări din America de Sud și Centrală, Caraibe, Africa și Asia, iar oamenii din întreaga lume consumă băutura. Potrivit Organizației Internaționale a Cafelelor, oamenii au consumat mai mult de 166.000 de saci de cafea (în greutate de 60 de kilograme [kg] fiecare) la nivel mondial în 2020-2021. Statele Unite au reprezentat peste 30.000 din aceste pungi.

terenurile de cafea pot fi utile în mai multe moduri. Secțiunile de mai jos privesc unele dintre acestea mai detaliat.

produs de exfoliere a pielii

Oamenii pot amesteca terenuri de cafea cu apă, miere sau ulei de nucă de cocos pentru a crea un scrub de piele pe care îl pot face Folosiți peste tot corpul.

Exfolierea elimină celulele moarte din stratul superior al pielii și poate desface porii, poate curăța pielea și poate reduce acneea. De asemenea, poate face ca pielea să pară produsrecenzie.top mai strălucitoare și să reducă aspectul liniilor fine.

un studiu din 2013 sugerează că acidul cafeic, un antioxidant prezent în cafea, poate reduce îmbătrânirea prematură a celulelor și poate stimula nivelul de colagen.

colorant natural

cafeaua are o culoare puternică, iar terenurile de cafea pot vopsi țesăturile naturale la diferite nuanțe de bronz și maro.

Un studiu din 2019 a constatat că motivele de cafea sunt un potențial colorant natural pentru utilizare la scară comercială, deoarece țesăturile pe care le -au vopsit cercetătorii în studiu au rămas color la standardele industriei.

oamenii pot De asemenea, folosiți terenuri de cafea pentru a -și vopsi părul, deși este posibil să nu producă o schimbare semnificativă de culoare sau să dureze mult timp. Acestea fiind spuse, acestea pot fi potrivite pentru o schimbare pe termen scurt.

Conform Societății Americane de Cancer, cercetările nu au reușit să confirme dacă coloranții de păr comerciali provoacă sau nu cancer. Cu toate acestea, unele substanțe chimice prezente în unele produse de vopsea pentru păr pot avea potențialul de a provoca cancer.

îngrășământ

plantele au nevoie de azot, fosfor, potasiu, calciu, magneziu și sulf. Motivele de cafea pot conserva conținutul de azot din sol, care poate beneficia de creșterea plantelor.

un studiu din 2019 a constatat că amestecarea terenurilor de cafea în sol a îmbunătățit valoarea nutrițională a salatei.

Cu toate acestea, un Studiul din 2016 a descoperit că terenurile de cafea au încetinit creșterea plantelor, dar au păstrat umiditatea în sol și au redus buruienile. Acest studiu a sugerat, de asemenea, că sunt necesare mai multe cercetări pentru a confirma beneficiile utilizării terenurilor de cafea ca îngrășământ.

Repelent de insecte

cafeaua conține diterpene, care sunt toxice pentru insecte. Acest lucru poate face din motive de cafea un respingător de insecte adecvat pentru grădina unei persoane.

un studiu din 2018 a concluzionat că, deși motivele de cafea nu erau toxice pentru furnici, a fost un respingător eficient împotriva lor.

Cafeaua poate fi, de asemenea, o metodă eficientă de control al țânțarilor, întrucât un studiu din 2015 a constatat că țânțarii aveau mai puțin susceptibili să eclozeze dacă cafeaua era prezentă în mediul lor.

Repelent de purici

Pârâii fac, de asemenea Nu ca terenurile de cafea. Din această cauză, o persoană ar putea să încerce să frece terenurile de cafea în blana animalului lor de companie dacă are purici.

Cu toate acestea, înainte de a face acest lucru, ar trebui să se verifice cu un veterinar pentru a se asigura că această metodă de prevenire a puricilor este potrivită pentru animalul lor de companie.

Cafeina este toxică pentru pisici și câini, deci Oamenii ar trebui să fie atenți să nu -și lase animalul de companie să mănânce terenuri de cafea. Intoxicațiile cu cafeină poate provoca simptome în aproximativ 30 de minute și poate fi fatală.

produs de curățare

terenurile de cafea sunt o pulbere grosieră. Acest lucru înseamnă că sunt abrazivi și că oamenii le pot folosi pentru a freca suprafețe, ustensile sau aparate care au murdărie înrădăcinată sau greu de reținut.

absorbind moleculele de sulfură de hidrogen din aer.

Drept urmare, oamenii pot face terenuri de cafea în săpunuri pentru a neutraliza mirosurile pe mâini după gătit, de exemplu, sau pentru a minimiza mirosurile în pantofi.

Tenderizer din carne

Tenderizatoarele de carne folosesc enzime pentru a descompune fibrele din carne pentru a -l face mai moale și mai ușor de mâncat. Pulberile de licitație a cărnii folosesc acizi și enzime din fructe precum ananas și papaya.

terenurile de cafea sunt acide și conțin enzime care pot descompune și fibrele în carne, astfel încât o persoană poate încerca să folosească terenuri de cafea pentru a înmuia carnea înainte de a o găti. Carnea din cafea sau folosește terenuri de cafea ca o frecare de carne pentru a adăuga aromă.

produs de restaurare a mobilierului

O persoană poate folosi, de asemenea, culoarea puternică a cafelei pentru a restabili mobilierul din lemn zgâriat.

După amestecarea terenurilor de cafea cu apă, o persoană poate freca pasta rezultată în zgârieturi pe mobilierul din lemn pentru a se potrivi cu culoarea inițială.

Există riscuri?

Conform Institutului pentru Informații Științifice despre Coffee, Diterpenes din Coffee Grounds, cum ar fi Cafestol și Kahweol, pot ridica colesterolul unei persoane.

Cu toate acestea, cantitatea de diterpene în cafea va depinde de modul în care o persoană o produce. Cafeaua filtrată nu conține la fel de mulți diterpeni ca cafeaua nefiltrată, cum ar fi cafeaua făcută într -o presă franceză.

Bea cantități excesive de cafea poate provoca sau se agrava:

  • Inima rapidă Rata
  • Probleme de stomac

De asemenea, un studiu din 2018 a constatat că consumul de trei sau mai multe căni de cafea pe zi a crescut semnificativ riscul de atac de cord la bărbați.

Beneficii pentru sănătate

Ca băutură, cafeaua poate avea mai multe beneficii pentru sănătate. Acestea includ reducerea riscului de diabet de tip 2 și furnizarea de cantități mari de antioxidanți.

cafeaua este bogată în mulți nutrienți și are numeroase beneficii pentru sănătate, de la activitatea anticancerigeră la acțiunea antioxidantă.

Antioxidanții din terenurile de cafea includ fenoli, care ajută la combaterea radicalilor liberi care pot dăuna pielii.

cafeaua are, de asemenea, proprietăți antibacteriene, conform unui studiu din 2019 privind cafeaua și sănătatea orală.

Cafeaua poate ajuta, de asemenea, la reducerea celulitei, deoarece un studiu din 2013 afirmă că cofeina poate preveni acumularea de grăsime în celule prin limitarea activității fosfodiesterazei. Aceasta este o enzimă care controlează o gamă largă de funcții celulare.

Cu toate acestea, Administrația pentru alimente și droguri (FDA) recomandă ca oamenii să consume nu mai mult de 400 de miligrame de cofeină, ceea ce este echivalent cu patru până la cinci căni de cafea, pe zi.

Unii oameni pot fi mai sensibili la cofeină decât altele, astfel încât alocațiile zilnice recomandate pot varia.

rezumat

motivele de cafea sunt un Produs deșeuri din procesul de preparare a cafelei. Aproximativ 1,5 kg de terenuri de cafea sunt produse pe kg de cafea solubile, ceea ce înseamnă că au rămas o mulțime de terenuri de cafea după prepararea cafelei. De obicei, oamenii le aruncă ca deșeuri.

Cu toate acestea, oamenii pot folosi terenuri de cafea rămase, făcându -le într -un scrub de piele, colorant natural sau îngrășământ de grădină. De asemenea, pot încerca să folosească terenuri de cafea ca respingător de insecte sau un produs de curățare a gospodăriei.

O persoană nu ar trebui să consume cafea în exces. De asemenea, nu ar trebui să -și lase animalele de companie sau alte animale să mănânce terenuri de cafea, deoarece pot fi toxice.

Citiți acest articol în spaniolă.

  • Nutriție/dietă
  • Mediu / apă / poluare

Știri medicale astăzi au orientări stricte de aprovizionare și se bazează doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială .